mr. M.M.M. Heesmans (Marianne)

Marianne Heesmans is als advocate gespecialiseerd in familierecht en de wet rondom gedwongen opnames.

Zaken waar haar groot empathisch vermogen en informele aanpak goed tot hun recht komen. “Mensen helpen als ze op hun kwetsbaarst zijn, dan kun je écht bijdragen aan een waardevolle toekomst.”

mr. M.M.M. Heesmans (Marianne)
mr. M.M.M. Heesmans (Marianne)
  • Hardlopen
  • Bourgondisch

“Ik begeleid veel echtscheidingen en maak cliënten mee op de moeilijkste momenten in hun leven. Dat raakt mij en motiveert mij om alles op alles te zetten om hun situatie te verbeteren. Dat doe ik met juridisch advies – wat bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende echtscheidingen extra belangrijk is – maar ook met intensieve begeleiding op een betrokken en informele manier. Dat begint vooral met luisteren en eindigt vaak in opluchting."

“Ik ontmoet cliënten op de moeilijkste momenten in hun leven. Dat motiveert mij om alles op alles te zetten om hun situatie te verbeteren.”

mr. M.M.M. Heesmans (Marianne)

“Mijn informele aanpak zet ik ook in tijdens zaken rondom de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet BOPZ). Ik help cliënten met een geestesstoornis in wat voor vorm dan ook. Mensen die gedwongen opgenomen worden omdat ze een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn. Heel bijzonder werk, waar ik veel voldoening uit haal.”

“De wetenschap dat je in dit soort zaken kunt bijdragen aan een waardevolle toekomst, maakt het leggen van de juridische puzzel enorm interessant én belangrijk.”

Ik ben lid van de vFAS, de vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators.