mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)

Als advocate koos Michelle Jongenelen voor de specialisatie familierecht.

Een discipline met een sterke menselijke kant, maar ook een rationele keerzijde… “Juist in emotionele situaties moet je als advocaat sterk in je schoenen staan.”

mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)
mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)
  • Hardlopen
  • Fitness
  • Snowboarden

“Het mooie aan familierecht is dat iedereen er, vroeg of laat, wel een keer mee te maken krijgt. Trouwen, een geboorte, een scheiding, iemand die overlijdt… Emotionele periodes. Waarin je vooral als advocaat sterk in je schoenen moet staan. Ook al spelen emoties op zo’n moment misschien hoog op.”

 

“Een goede familierechtadvocaat is eerlijk, assertief en toegankelijk. En menselijk. Je staat voor het belang van je cliënt, maar het draait niet alleen om gelijk krijgen.”

mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)

“Toch draait het in mijn werk niet alleen om gelijk krijgen. Je moet vooral ook vooruitkijken, want veel mensen moeten samen verder, bijvoorbeeld als ouders. Naast mijn werkzaamheden als advocaat ben ik daarom ook scheidingsbemiddelaar. Mediation verdient wat mij betreft vaak de voorkeur bij een scheiding."

Mijn werk draait om expertise – ik heb me helemaal op familierecht toegelegd – maar óók om contact met mensen. Ik ben goed bereikbaar, ook via Facebook of via een appje. En achteraf hoor ik gelukkig vaak van cliënten dat ze na een moeilijke periode de toekomst weer zien zitten.”

Michelle is aspirant-lid van de vFAS, de vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators.

Vlog Michelle Jongenelen