mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)

Als advocate koos Michelle Jongenelen voor de specialisatie familierecht.

Een discipline met een sterke menselijke kant, maar ook een rationele keerzijde… “Juist in emotionele situaties moet je sterk in je schoenen staan.”

mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)
mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)
  • Hardlopen
  • Fitness
  • Snowboarden

“Het mooie aan familierecht is dat iedereen er wel een keer mee te maken krijgt. Trouwen, een geboorte, een scheiding, iemand die overlijdt… Emotionele periodes. Waarin je vooral als advocaat sterk in je schoenen moet staan. Omdat je cliënten juist helpt door zo’n zaak snel en direct aan te pakken. Ook al spelen emoties op zo’n moment misschien hoog op.”

“Een goede familierechtadvocaat is eerlijk, assertief en toegankelijk. En menselijk. Je vecht voor het belang van je cliënt, maar het draait niet alleen om gelijk krijgen.”

mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)

“Toch draait het in dit werk niet alleen om gelijk krijgen. Je moet ook vooruitkijken, want mensen moeten vaak toch samen verder. Mijn werk draait om expertise – ik heb me helemaal op familierecht toegelegd – maar óók om contact met mensen. Ik ben graag bereikbaar, ook via Facebook of een appje. En achteraf hoor ik gelukkig vaak van cliënten dat ze na een moeilijke periode de toekomst weer zien zitten.”

Ik ben aspirant-lid van de vFAS, de vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators.

Lees mijn laatste actualiteiten

Vlog Michelle Jongenelen