mr. K.T.J.M. Pijls-olde Scheper (Kyra)

Kyra Pijls-olde Scheper zet als advocate haar kennis, expertise en jarenlange ervaring specifiek in voor echtscheidingen van ondernemers.

De zakelijke afhandeling ligt dan vaak gevoelig. “Omdat ik zelf ondernemer ben, kan ik me goed verplaatsen in mijn cliënt.”

mr. K.T.J.M. Pijls-olde Scheper (Kyra)
mr. K.T.J.M. Pijls-olde Scheper (Kyra)
  • Golf
  • Fitness
  • Koken
  • Muziek

“Scheiden is nooit leuk of gemakkelijk. Als er ook nog een onderneming in het spel is, wordt de situatie snel complex. Dan ga je niet alleen privé, maar ook zakelijk uit elkaar. Beide partijen hebben er belang bij dat de onderneming ook na de scheiding door kan gaan. En dat werkgelegenheid behouden blijft.”

“Scheiden met een onderneming is complex en ligt gevoelig. Ik ga op zoek naar de gemene deler. Zodat beide partijen verder kunnen.”

mr. K.T.J.M. Pijls-olde Scheper (Kyra)

“Juist dat financiële aspect in het familierecht spreekt mij aan. Omdat ik zelf ondernemer ben, weet ik waar een eigenaar van een bedrijf tegenaan loopt bij een scheiding. En ik snap de onvoorwaardelijke liefde voor de eigen onderneming. Maar ook de verantwoordelijkheid die de ondernemer voelt naar zijn gezin. Daarom help ik mijn cliënten met alle mogelijke opties: mediation, ‘collaborative divorce’ of een rechtszaak. Daarnaast treed ik op als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof in Den Haag: ik oordeel over zaken in het personen- en familierecht in hoger beroep. Dat geeft me een kijkje in de keuken bij het besluitvormingsproces van een rechter en hierdoor kan ik mijn cliënten nog beter adviseren als advocaat.”

Ik ben lid van de vFAS, de vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators.