Advocate over nietigverklaring huwelijk: "De problemen beginnen nu pas".

"De problemen beginnen nu pas", zegt de Roosendaalse advocate Michelle Jongenelen over de nietigverklaring van het huwelijk van de 75-jarige Christina Soeters uit Roosendaal met de 59-jarige Andre S. "Er moeten nu heel veel dingen geregeld worden."

Familie & Echtscheidingen
mr. M.J.W. Jongenelen (Michelle)

De uitspraak van de rechter werkt terug tot het moment van de huwelijkssluiting op 16 november 2015. Dat betekent dat het huwelijk geacht wordt nooit te hebben bestaan. Alles wat na die datum is gebeurd, waaronder de onterving van beide dochters en de intrekking van het levenstestament van moeder Soeters, moet dan eveneens worden teruggedraaid. "Maar niets wordt automatisch hersteld", zegt Jongenelen. "We moeten alles nu zelf in gang gaan zetten."

Uithuiszetting

Als eerste is dat het testament, waarmee beide dochters zijn onterfd. Jongenelen: "Wat nu als eerste moet gebeuren is dat het testament, waarin staat dat S. enig erfgenaam is, nietig wordt verklaard. Dat heeft de hoogste prioriteit, want stel dat mevrouw Soeters morgen overlijdt, dan hebben we een groot probleem." Maar ook de uithuiszetting van de uit Heemskerk afkomstige S. moet geregeld worden. "S. woont nog steeds in het huis van mevrouw Soeters in Roosendaal. Hij komt van nergens, woonde in een caravan en nu in een mooi paleisje. De kans dat hij daar vrijwillig uit vertrekt is nihil. En hij kan het flink rekken, want de nietigverklaring is pas onherroepelijk als er geen beroepsmogelijkheden meer open staan voor S."

Enorme financiële schade

Jongenelen noemt de financiële schade ‘enorm'. "En dan heb ik het nog niet eens over de emotionele schade. We zijn nu aan het inventariseren wat we kunnen doen, welke schade er is en wat onze vervolgstappen zijn."

André S. zelf liet tegenover BN DeStem al weten dat hij ‘zeker in hoger beroep gaat' tegen de uitspraak van de rechter.

actualiteiten over familie & echtscheidingen