De meer menselijke kant van het recht

Familie & Echtscheidingen

Een echtscheiding is een grote stap. Scheiden gaat gepaard met emoties, maar ook met de afwikkeling van allerlei zaken. Wie zorgt er voor de kinderen op welk moment? Hoe verdeel je de bezittingen? Hoe handelen we de hypotheek of lopende schulden af? Hoe gaat het verder met je onderneming of jullie gezamenlijk bedrijf? Moet ik alimentatie betalen?

Steeds meer mensen zijn niet getrouwd maar wonen samen. Soms hebben zij een notarieel samenlevingscontract maar vaak ook niet. Ook het verbreken van een samenlevingsovereenkomst heeft financiële of juridische gevolgen.

Goede afspraken vormen de basis om goed gescheiden verder te gaan. Door goed overleg, al dan niet met een mediator, kun je een moeilijke en slepende procedure vaak voorkomen. En als het wel zover komt? Ook dan staan onze familierechtadvocaten klaar om je belangen te behartigen. 

Al onze familierechtadvocaten zijn gespecialiseerd en aangesloten bij de vFAS. Daarnaast zijn al onze gespecialiseerde familierechtadvocaten ook scheidingsmediator. 

Wil je weten wat Haans Advocaten Roosendaal voor je kan betekenen bij een scheiding? Voor een aantal thema’s hebben we veel gestelde vragen alvast op een rij gezet. Ben je op zoek naar begeleiding of meer informatie: neem contact op met onze gespecialiseerde advocaten.

actualiteiten over familie & echtscheidingen