Dag van de Scheiding

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Voor de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) was dit in 2010 de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen: de ‘Dag van de Scheiding’. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 8 september.

Met de Dag van de Scheiding wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd. 

Gratis advies en scheidingscheck

Op de Dag van de Scheiding opent Haans Advocaten Roosendaal tussen 09.00 uur en 16.30 uur haar deuren om informatie te geven over een echtscheiding, de verbreking van een samenleving of de ontbinding van een geregistreerd partnerschap. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis. 

Wil je meer weten over scheiden? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Bezoek dan tijdens de Dag van de Scheiding op 8 september vrijblijvend ons kantoor. Onze familierechtadvocaten staan dan de hele dag voor je klaar.